Schumannova Resonanca

Klikni za ogled Schumannove Resonance v realnem času

Grafikon št. 1: Schumannova Resonanca- kliknite na grafikon za ogled Schumannove Resonance v realnem času

Kako “beremo” grafikon številka 1?

Bela = intenzivnejši izbruh elektromagnetne (EM) energije
Zelena = normalna intenzivnost
Modra = nizka intenzivnost

Navpična vrstica prikazuje vrednosti Schumannove resonance: 4, 7,83 (glavna), 14, 20, 26, 33, 39, 45, 59. Vse se meri v Hz ali ciklih na sekundo.

Grafikoni izvirajo iz sistema za opazovanje vesolja na znanstveni univerzi v Tomsku v Sibiriji.

Na vrhu grafikonov so ves čas prikazani zadnji trije dnevi, ki jih grafikoni pokrivajo. Na dnu grafikonov so prikazane ure (z uporabo časa v Sibiriji, ki je GMT +7). V našem časovnem pasu v zimskem času upoštevamo GMT +1, v poletnem času pa GMT +2. To pomeni, da od časa, navedenega v grafikonih odštejemo 6 ur (zimski čas) oz. 5 ur (poletni čas), da dobimo naš čas.

V nadaljevanju tega članka so na kar najbolj preprost način podane osnovne informacije o Schumannovi resonanci in njenem vplivu na nas, ljudi.

Za več bolj poglobljenih informacij predvsem o tem, kako beremo spektrogram Schumannove resonance, kaj so posamezni energetski izbruhi in še več, pa kliknite na povezavo: VEČ O SCHUMANNOVI RESONANCI

ZA OGLED OSTALIH GRAFIKONOV, KI PRIKAZUJEJO FREKVENCO, AMPLITUDO IN Q-FAKTORJE SCHUMANNOVE RESONANCE, KLIKNITE TUKAJ.

O F-Genu, frekvenčnim generatorju z devetimi frekvencami, med drugim tudi Schumannove resonance 7,83 Hz, ki preko dveh zavojnic proizvaja pulzirajoče magnetno polje in ga pošilja v prostor in s tem ustvarja človeku naravno ugodno okolje, preberite tukaj.

KAJ JE SCHUMANNOVA RESONANCA?

Schumannova Resonanca ima vzdevek »srčni utrip Matere Zemlje«. Ujema z razponi, ki jih vidimo v naših možganskih valovih.

Med zemljo in ionosfero je atmosferska votlina. Vsako sekundo približno 1000 strel po vsem svetu harmonizira impulze, ki potujejo po atmosferi in pošiljajo elektromagnetne energijske signale vsem organizmom.

Ti elektromagnetni energijski signali nas povezujejo z zemeljskim magnetnim poljem, nanje pa vplivajo tudi množična čustva in človeška zavest.

7,83 Hz

Ljudje smo naravnani na resonančno vibracijo Zemlje.

“Človeška bitja vibrirajo (da, to pomeni vas) in frekvenca, ki jo oddajajo, se giblje med 5 in 10 Hz. Smo v istem območju kot znaša Zemljin srčni utrip – 7,83 Hz.

Zato je narava za ljudi zdravilna. Pomaga jim, da se uskladijo z zemeljsko frekvenco 7,83 Hz, kar poveča naravno sposobnost telesa za samozdravljenje in samoregulacijo.

Kot boste videli v nadaljevanju tega članka, naše možganske valove lahko sinhroniziramo na temeljne Schumannove frekvence (7,83 Hz) tudi z glasbo, meditacijo in napravami za stimulacijo možganov. ENA TAKŠNIH NAPRAV JE TUDI F-GEN, O KATERI VEČ LAHKO PREBERETE TUDI NA NAŠI SPLETNI STRANI. Medtem, ko prakticirate meditacijo oz. se sproščate na vam najljubši način, priporočamo hkratno uporabo glasbe na frekvenci 7,83 Hz in F-Gen generatorja, ki ga prav tako nastavite na 7,83 Hz.

KAKO NASTANE SCHUMANNOVA RESONANCA? OGLEJTE SI VIDEO…

ČLOVEKOVA BIOLOGIJA

Študije so pokazale, da imajo frekvence Schumannove resonance učinke na človeške možgane in živčni sistem, srčno-žilni sistem, avtonomni živčni sistem, cirkadiane ritme, imunsko funkcijo, DNK in drugo. Schumannova resonanca ne vpliva le na telekomunikacijske storitve, ampak brez dvoma tudi na ljudi. Vpliva tudi na melatonin, ki ima vpliv na biološke funkcije, kot je cirkadiani ritem tako živali kot ljudi. Ne samo, da melatonin uravnava vzorce spanja, pač pa uravnava tudi krvni tlak in vpliva na reprodukcijo.

ČLOVEŠKI MOŽGANSKI VALOVI

Valovi Schumannove Resonance ELF (Extremely Low Frequency – Izjemno Nizka Frekvenca) v zemeljskem magnetnem polju se prekrivajo z našimi možganskimi valovi. Temeljna Schumannova resonanca, 7,83 Hz, ustreza območju visokih theta možganskih valov.

Delta možganski valovi – 0 Hz do 4 Hz

Delta možganski valovi ustrezajo Schumannovi resonanci 4,11 Hz. Ta možganski ritem se pojavi v globokem spanju brez sanj ali v nezavesti. Ritem je povezan tudi z zaspanostjo.

Theta možganski valovi – 4 Hz do 8 Hz

Theta možganski valovi ustrezajo Schumannovi resonanci 4,11 Hz in 7,83 Hz. Tudi ta možganski ritem je povezan z zaspanostjo. Pojavlja se v prvi fazi spanja in med globoko meditacijo, ko smo budni, a odprti za miselne podobe. Povezani so z ustvarjalnostjo, intuicijo, sanjarjenjem in fantaziranjem. Odražajo aktivnost limbičnega sistema, povečana aktivnost pa je opažena pri anksioznosti, vedenjski aktivaciji in inhibiciji.

Normalna Schumannova resonanca je tukaj pri 7.83 Hz na robu med Theta in Alpha.

Alfa možganski valovi – 8 Hz do 12 Hz

Alfa možganski valovi ustrezajo Schumannovi resonanci 7,83 Hz. To je glavni ritem, ki ga opazimo pri normalni, sproščeni odrasli osebi. Prisoten je večino življenja. Šteje se za običajno stanje med budnostjo, vendar informacij ne obdeluje aktivno. Alfa je povezana z ustvarjalnostjo (kreativni ljudje pokažejo alfo, ko poslušajo in pridejo do rešitve) in miselnim delom. Alfa aktivnost je povezana tudi s splošno duševno in telesno/dušno koordinacijo, umirjenostjo, budnostjo in učenjem.

Beta možganski valovi – 12 Hz do 30 Hz*

Beta možganski valovi ustrezajo Schumannovi resonanci 14 Hz, 20 Hz in 26 Hz. Beta odraža zelo aktivno obdelavo. Pojavi se med normalno budno zavestjo in zunanjo pozornostjo. Počasna beta: 12-17 Hz pomeni normalno obdelavo informacij in duševno aktivnost; Hitra beta: 17-30 Hz pomeni  povečano budnost in boj, beg ali tesnobo.

*Mnenja glede razmejitve med zgornjo mejo beta in pojavom možganskih valov gama so različna. Nekateri navajajo 25 Hz, drugi 40 Hz. Večina sicer navaja 30 Hz. Imejte v mislih, da je zgornja vrednost v različnih virih lahko drugačna.

Gama možganski valovi – 30 Hz do 100 Hz

Gama možganski valovi ustrezajo Schumannovi resonanci 33 Hz, 39 Hz, 45 Hz in 59 Hz. Povezani so z budnim stanjem in se lahko pojavijo, ko hkrati obdelujemo informacije v obeh možganskih hemisferah. Na teh frekvencah delujejo tudi kiti in delfini.

RESONANCA & MOŽGANSKI VALOVI

Vibracijske frekvence se lahko ujemajo ali usklajujejo z drugo.

Schumannovo resonanco je mogoče bolje razumeti pri preučevanju ujemajočih se vibracij. Ko npr. nastavite dva nihalna sistema, bo en sistem vplival na drugega. Ko eden začne vibrirati, bo drugi sčasoma vibriral v harmoniji s prvim oz. na isti frekvenci. Kot primer lahko vzamemo dve ali več stenskih nihajnih ur v isti sobi – sčasoma bodo nihala vseh ur delovala sinhrono. Imela bodo isti nihajni čas.

Sinhronizacija je proces, pri katerem dva medsebojno delujoča nihajna sistema, ki imata različni periodi oz. nihajna časa in delujeta neodvisno drug od drugega, prevzameta skupni nihajni čas. Oba nihajna sistema oz. oscilatorja lahko zapadeta v sinhronizacijo, možna pa so tudi druga fazna razmerja.

Navedeno torej ustvarja sinhronizacijo, harmonizacijo. Nanaša se na ujemanje nevronov v možganih, ki ustvarjajo sinhronost. Meditacija ohranja našo povezanost s Schumannovo resonanco oz. nihajočo frekvenco Zemlje, ki mu kot rečeno rečemo tudi srčni utrip Matere Zemlje.

Resonanca »se pojavi, ko dani sistem, nastavljen na določeno frekvenco, začne nihati in okrepi prisotnost prednostne zunanje frekvence. Tiste frekvence, ki maksimizirajo ali ojačajo dani predmet, da se uglasi na določeno frekvenco, se imenujejo resonančne frekvence. Dve frekvenci imata skupaj moč, da vplivata druga na drugo, če sta obe uglašeni skladno z resonanco.”

Številne kulture izvajajo vibracijske tehnike z namenom sinhroniziranja s frekvencami Schumannove resonance ali “Srca Matere Zemlje”. Verjamejo, da lahko te frekvence zdravijo telo in um, ko se energije povezujejo. Schumannova resonanca vpliva tudi na visok krvni tlak, ki se zniža, ublaži pa se tudi depresija.

S sinhronizacijo možganskih valov na temeljne Schumannove frekvence (7,83 Hz), ki se izvaja z napravami za stimulacijo možganov, kot so aparati s skalarnimi valovi, pulzno magnetno terapijo, glasbo ali meditacijo, lahko izkoristimo ogromen vnos energije iz Zemljinega lastnega energijskega polja. Naprava, ki tudi v okolju, kjer pod vplivom elektro-smoga, ki ga proizvajajo telefonski oddajniki, mobiteli, wi-fi, visokonapetostni daljnovodi… omogoča za življenje ugodno biosfero, je tudi F-Gen – več o njem, preberite TUKAJ.

Kakšna je frekvenca in amplituda v vibracijah?

  • Frekvenca pomeni, koliko valovnih ciklov se zgodi v sekundi. 1 Hz pomeni 1 cikel na sekundo, 40 Hz pomeni 40 ciklov na sekundo.
  • Amplituda je velikost vibracije, kako velik je val.

ALI SCHUMANNOVA RESONANCA VPLIVA NA ZAVEST?

»Višanje frekvence povzroča višanje zavesti. Ko se naša zavest dvigne, imamo večje zavedanje – to so gama možganski valovi. Možganski valovi gama, ki so lahko več kot dvakrat višji od visokih beta možganskih valov, predstavljajo prebujeno stanje v možganih, vendar niso povezani s stanjem preživetja v sili. Povezani so z nekakšno super zavestjo in zavedanjem, pa tudi večjimi količinami ljubezni in sočutja. Ko Zemlja prehaja skozi svojo metamorfozo, moramo morda tudi mi preiti skozi ta čas čustvene intenzivnosti, povezane z beta možganskimi valovi, preden vstopimo v novo zavest stanj gama možganskih valov. In ali ne bi to nadgradilo našega živčnega sistema in razširilo naše dojemanje in zavedanje realnosti?«