Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine Zapper-Pro.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino Zapper-Pro.si upravlja:

MARCUS, Marko Črnivec, s.p.
Tuga Vidmarja 10, 4000 Kranj
Matična številka: 6715052000
Davčna številka: 73107212

IBAN: SI56 2900 0005 1426 832
UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.
IBAN: SI56 0201 5026 2215 262
NLB d.d.

Pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Zapper-Pro.si, pravice in obveznosti uporabnikov ter urejajo poslovni odnos med njima.

Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine Zapper-Pro.si pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. Kupca zavezujejo pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Vrste uporabnikov

Uporabnik spletne trgovine lahko opravi nakup kot gost ali registriran kupec. Gost je dolžan pred opravljenim nakupom zagotoviti vse zahtevane podatke za uspešno izvedbo naročila.

Vsak uporabnik lahko postane registriran kupec s preprosto registracijo v spletni trgovini Zapper-Pro.si in mu tako ni potrebno vpisovati podatkov ob vsakem nakupu. Registrirani kupec opravi nakup hitreje, ima vpogled v pretekle nakupe in si lahko sestavi seznam želja za prihodnje nakupe.

Dostopnost informacij

Spletna trgovina Zapper-Pro.si se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
– identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
– kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
– bistvene značilnosti izdelkov oz. storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
– dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
– pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
– vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave,
– način plačila in dostave,
– rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
– pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Cene izdelkov

Vse cene v spletni trgovini Zapper-Pro.si so dokončne na dan naročila in so končne. Po zaključku nakupa boste prejeli potrditev prejema naročila preko elektronske pošte z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu.

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino Zapper-Pro.si in kupcem je sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina Zapper-Pro.si potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji dokončni in veljajo tako za Zapper-Pro.si kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Načini plačila

Spletna trgovina Zapper-Pro.si omogoča naslednje načine plačila:
– plačilo (z gotovino) po povzetju,
– po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
– s PayPal nakazilom.

Spletni trgovini Zapper-Pro.si je pomembna varnost osebnih, finančnih in drugih občutljivih podatkov, zato uporablja SSL certifikat svetovno priznanega izdajatelja, ki zagotavlja verodostojnost in popolno zaščito domene ter popolno varnost opravljanja spletnih nakupov in posredovanja osebnih podatkov.

Transakcijska računa za plačilo po predračunu:

IBAN: SI56 2900 0005 1426 832
UNICREDIT BANKA SLOVENIJA, d.d.
SWIFT BIC KODA: BACXSI22
IBAN: SI56 0201 5026 2215 262
NLB d.d.
SWIFT BIC KODA: LJBASI2X

Dostava in vračilo

Naročilo bo dostavljeno s strani Pošte Slovenije, vendar si spletna trgovina Zapper-Pro.si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnila bolj učinkovito.

Strošek pakiranja in pošiljanja dodatne opreme (kabli, ročke, elektrode, rokavice, nogavice…)  znaša 4,50 EUR.
Strošek pošiljanja pri nakupu Zapperja ali Zapperja-Pro plača spletna trgovina Zapper-Pro.si.

Naročeni izdelki bodo odposlani že naslednji delovni dan od naročila, najkasneje pa v 3 delovnih dneh, razen, če izdelka trenutno ne bo na zalogi, o čemer bo kupec obveščen preko elektronske pošte in/ali če pride do nepredvidljivih dogodkov na katere spletna trgovina Zapper-Pro.si ne more vplivati (naravne katastrofe, nepričakovan zamik dostave s strani dobaviteljev, ipd.). V primeru plačila po predračunu se paket odpremi, ko plačilo prispe na račun podjetja in skladno z zgoraj napisanim.

Plačnik dostave je kupec. Stroške dostave in vračila artiklov v primeru pravice, ki jo ima kupec po Zakonu o varstvu potrošnikov za sklepanje pogodb na daljavo krije kupec.

Akcije

Popusti se med seboj ne seštevajo, v kolikor v pogojih akcije ni navedeno drugače. Pri vsakem nakupu je možno uporabiti eno promocijsko kodo.

Postopek nakupa

Naročilo v čakalni vrsti: Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku ene ure možnost preklica naročila. V spletni trgovini Zapper-Pro.si so dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko spletna trgovina Zapper-Pro.si naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov, naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Spletna trgovina Zapper-Pro.si lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Blago odposlano: spletna trgovina Zapper-Pro.si v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Vračilo izdelkov: Izdelke je možno vrniti v 14. dneh od prevzema. Izdelki morajo biti ob vračilu zapakirani v originalni nepoškodovani embalaži, nespremenjeni količini in brezhibni. V primeru vračila kupec izdelka ne sme uporabljati! Stroške vračila izdelkov krije kupec.

Kupec nima pravice do vračila izdelkov izdelanih po naročilu – personalizirani izdelki.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je enak kot za fizične osebe, le da je ob zaključku naročila potrebno vpisati še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14. dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Odstop od pogodbe in vračilo izdelkov

Pri pogodbah sklenjenih na daljavo imajo potrošniki možnost, da v roku 14 dni od nakupa oz. od prejema izdelka odstopijo od pogodbe brez navedbe razloga in vrnejo izdelek (43. člen Zakona o varstvu potrošnikov, ZVPot). Izdelek se mora vrniti nepoškodovan, praviloma v originalni embalaži ter v nespremenjeni količini v 14 dneh od odstopa od pogodbe.

Varnost

Spletna trgovina Zapper-Pro.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Spletna trgovina Zapper-Pro.si v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovina Zapper-Pro.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Osebne podatke bo uporabila izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija

Spletna trgovina Zapper-Pro.si bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
– pošiljatelj bo jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
– želja uporabnika o odjavi od prejemanja oglasnih sporočil se bo spoštovala.

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina Zapper-Pro.si se trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da spletna trgovina Zapper-Pro.si ne uspe popraviti podatkov v spletni trgovini. V takem primeru, bo spletna trgovina Zapper-Pro.si kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Spletna trgovina Zapper-Pro.si ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Spletna trgovina Zapper-Pro.si mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Spletna trgovina Zapper-Pro.si ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se spletna trgovina Zapper-Pro.si trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Spletna trgovina Zapper-Pro.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost in vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb.

Spletna trgovina Zapper-Pro.si bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo in sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala ter ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Spletna trgovina Zapper-Pro.si se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si spletna trgovina Zapper-Pro.si prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi spletna trgovina Zapper-Pro.si ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Spletna trgovina Zapper-Pro.si, ki kot ponudnik izdelkov omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Kliknite tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Datum zadnje spremembe pogojev poslovanja: 23.07.2019