Branje Grafa SR

Kako brati grafikon Schumannove resonance (SR)?

Ljudje pogosto slišijo za Schumannovo resonanco, nekateri nekaj malega o tem tudi preberejo ali celo najdejo grafikone, ki jo prikazujejo. Zelo redki pa so tisti, ki dejansko vedo, kako nastane in kakšen ima vpliv na življenje na našem planetu. Zato smo se odločili, da na strani zapper-pro.si kolikor je le mogoče natančno in hkrati preprosto razložimo osnovna dejstva o Schumannovi resonanci, navedemo pa tudi več informacij za vse, ki jih zanima še več detajlov.

Schumannova resonanca je ime dobila po nemškem znanstveniku Winfriedu Ottu Schumannu (1888–1974), ki je leta 1952 matematično določil frekvenco naravne Zemljine atmosferske aktivnosti. Le-ta je odvisna od površine in medsebojne oddaljenosti Zemlje in spodnje plasti ionosfere, ki s svojimi dimenzijami in lastnostmi tvorita velik naravni kondenzator. Med Zemljo in ionosfero se pod vplivom ionizacije višjih plasti atmosfere poraja električna napetost, ki jo aktivno vzbuja okoli tisoč hkratnih razelektritev strel po vsem svetu, posledica vsega skupaj pa je naravni elektromagnetni val Schumannove resonance, ki znaša 7,83 Hz.

Schumannova resonanca je Zemljina atmosferska značilnost in že od pradavnih časov »ustvarja za življenje ugodno biosfero«. Hkrati je tudi »srčika alfa valovanja človekovih možganov v ustvarjalni in sproščeni budnosti«. Schumannova resonanca je v »tesni povezavi z našim počutjem in telesnim odzivanjem«,  zmanjšanje moči Schumannove resonance pa lahko »poveča število srčnih infarktov, povzroči miselni in čustveni nemir, tesnobo, depresijo, živčno napetost v odnosih, stresne okoliščine, zmanjša odzivnost ter poveča nagnjenje k nezgodam in kriminalu«.

Takole je “videti” Schumannova Resonanca

Graf poznate že iz naše osnovne strani o Schumannovi resonanci.

Klikni za ogled Schumannove Resonance v realnem času

Schumannova Resonanca- kliknite na grafikon za ogled Schumannove Resonance v realnem času

Gremo zdaj h grafikonu, imenovanemu “Spektrogram”.

DATUMI: Poglejte na vrh grafikona. Videli boste, da je grafikon razdeljen na tridnevna zaporedja, pri čemer so datumi na zgornji vodoravni strani grafikona. Datumi se premikajo od leve proti desni, najnovejši je na desni.

ČASI: Nato poglejte na dno grafikona. Videli boste čase, ki so prikazani v zaporedju od 0 do 24 ur, en blok 24 ur za vsak ustrezen datum zgoraj. Grafikon uporablja lokalni čas v Tomsku v Sibiriji, ki je GMT+7. Čase grafikona boste morali pretvoriti v lokalni čas. Pri nas v zimskem času upoštevamo GMT +1, v poletnem času pa GMT +2. To pomeni, da od časa, navedenega v grafikonih odštejemo 6 ur (zimski čas) oz. 5 ur (poletni čas), da dobimo naš čas. Če bomo na spektrogramu videli, da je bila višja intenziteta Schumannove Resonance na določen datum ob npr. 13.uri, bomo vedeli, da se je to zgodilo ob 7.uri zjutraj po našem času (od konca oktobra do konca marca) oz. ob 8.uri zjutraj po našem času (od konca marca do konca oktobra).

VREDNOSTI SR: Zdaj poglejte levo navpično stran grafikona. Te številke predstavljajo okvir za branje vrhuncev vrednosti Schumannove resonance – najnižje so na vrhu pa do najvišje spodaj, v korakih po 4 Hz. Frekvence SR so relativno stabilne in se ne spreminjajo. Prav tako ni samo ena frekvenca SR, ampak niz vrhuncev frekvenc. Vrednosti SR pokrivajo območje od 3 Hz do 60 Hz, z nastavljenimi vrednostmi v intervalih približno 6,5 Hz, razen najnižje vrednosti 4.11 Hz. Ker različni viri objavijo nekoliko drugačne vrednosti za vrhove SR, so tukaj zaokrožene najvišje vrednosti SR, o katerih se univerzalno strinjajo skoraj vsi: 4, 7,83 (osnovna SR), 14, 20, 26, 33, 39, 45, 59. Vse frekvence so izmerjene v Hz ali ciklih na sekundo.

Frekvence SR se berejo HORIZONTALNO, običajno v odtenku zelene intenzivnosti. Preprosto lahko sledite določeni frekvenci skozi 3-dnevni cikel. Videli boste, da zelene črte običajno označujejo frekvence 7,83, 14, 20 in 26 Hz. Druge frekvence, ki jih boste videli manj pogosto, so najnižje, 4 Hz in visoke, kot je 33 Hz in višje.

SR IN ČLOVEŠKI MOŽGANSKI VALOVI: Schumannovi resonančni ELF (izjemno nizkofrekvenčni) valovi v zemeljskem magnetnem polju se prekrivajo z električnimi vzorci (»možganski valovi«), opaženimi v skorji človeških možganov. Študije so pokazale, da imajo frekvence SR posebne učinke na človeške možgane in živčni sistem, srčno-žilni sistem, avtonomni živčni sistem, cirkadiane ritme, imunsko funkcijo, DNK in drugo. Temeljna Schumanova resonanca, 7,83 Hz, ustreza visoki theti človeških možganskih valov.

Človeški možganski valovi in SR:

  • Delta: 0 Hz do 4 Hz ustreza SR 4,11 Hz
  • Theta: 4 Hz do 8 Hz ustreza SR 4,11 Hz, SR 7,83 Hz
  • Alfa: 8 Hz do 12 Hz ustreza SR 7,83 Hz
  • Beta: 12 Hz do 30 Hz* ustreza SR 14 Hz, 20 Hz, 26 Hz
  • Gama: 30 Hz do 100 Hz ustreza SR 33 Hz, 39 Hz, 45 Hz, 59 Hz

*Mnenja glede razmejitve med zgornjo mejo beta in pojavom možganskih valov gama so različna. Nekateri navajajo 25 Hz, drugi 40 Hz. Večina navaja 30 Hz.

BARVNA KODA: Odčitki intenzivnosti segajo od najnižje modre (intenzivnost ozadja), do zelene, do rumene in do bele (najvišje intenzivnosti). Tipični odčitki SR so v zelenem območju.

POMEMBNO: SR se bere HORIZONTALNO, tako da boste gledali zelene vodoravne črte. NAVPIČNIH belih črt oz. belih ‘brizgov’ ne upoštevajte kot odčitke SR.

VERTIKALNE BELE ČRTE/BRIZGI: Torej, kaj predstavljajo navpične BELE črte ali širši brizgi? Na splošno predstavljajo energijske izbruhe ali vzbujanje ionosferske plazme. Večinoma so elektromagnetni (EM) izbruhi povezani s strelo ali TLE (Transient luminous events – Prehodni svetlobni dogodki so električne razelektritve zgornje atmosfere). Medtem ko so strele glavni pogon SR, je bilo za elektromagnetne izbruhe pogosto ugotovljeno, da gre za pojav strele, ki se pojavlja visoko v ozračju.

Številni prehodni procesi Schumannove resonance (Q izbruhi) so povezani s prehodnimi svetlobnimi dogodki (TLE). TLE je običajno posledica pozitivne strele od oblaka do tal. Te strele se pojavljajo v stratiformnem območju nevihtnega sistema in jih spremlja Q-izbruh v pasu Schumannove resonance.

Poleg intenzivni streli in TLE lahko plazemsko vzbujanje povzročijo tudi:

— intenzivna nevihta

— sončna aktivnost (npr. sončni vetrovi, CME, sončni izbruhi)

— geomagnetne motnje (nastale zaradi sončne aktivnosti)

— HAARP in skalarno orožje

— energijski izbruhi neznanega izvora

VPLIV ENERGIJSKIH IZBROV NA ODČITKE SR: Ko se ionosferska plazma vzbudi, se lahko vzbudijo tudi valovi SR pri različnih resonancah. Pogosto boste videli širšo, “bolj napihnjeno” zeleno barvo, prikazano za, okoli ali po energijskem izbruhu. Morda boste videli, da »vzbujanje« aktivira višje vrednosti SR, ki ustrezajo višjim beta in gama frekvencam možganov. Tem pogosto pravimo “transformacijski valovi”. Energijski izbruhi lahko sprožijo tudi nizko SR – 4,11 Hz in temeljno SR 7,83 Hz, ki ustrezata našemu theta možganskemu valovanju. Tudi ta val se neverjetno spreminja. Imenovali so ga »čudežni val« zaradi njegovih lastnosti globokega zdravljenja, pomirjanja in ponovnega uravnoteženja; theta dostopa do podzavesti.

Ko so se ti energetski izbruhi leta 2014 prvič začeli pojavljati, so v Vesoljskem opazovalnem sistemu na znanstveni univerzi Tomsk menili, da je anomalije povzročila napaka v opremi. Toda ob preverjanju so ugotovili, da je oprema brezhibna in da je dejansko zabeležila vrednosti SR v višjem območju, ki ga do tedaj nismo videli. Glede izvora anomalij niso imeli odgovora.

OPAZOVANJE: Ko pride do opisanih plazemskih izbruhov oz. viškov/vrhuncev, so ljudje deležni dvojnega vpliva: ne samo, da SR frekvence resonirajo z našimi možganskimi valovi (theta, alfa, beta in gama), pač pa zelo občutimo tudi učinke ionosferske energije med energetskimi izbruhi. Za tiste, ki so energetsko občutljivi, ta plazemska vzbujanja ali energijske motnje čutijo ali zaznavajo – podobno kot lahko senzibilni ljudje »občutijo« geomagnetno nevihto, oddaljene potrese in vulkane, magnetno vleko polne lune ali prihajajoče fotonske ali kozmične energije. Tudi na ljudi, ki so oz. mislijo, da so energetsko neobčutljivi, vse to vpliva bistveno bolj, kot se to pripravljeni sprejeti.

Nazaj na Schumannovo resonanco:

»Vsako sekundo po svetu potuje množica impulzov v tej edinstveni, resonančni komori med Zemljo in ionosfero ter pošilja signale sinhronizacije vsem (mikro)organizmom. Ti signali nas povežejo z zemeljskim magnetnim poljem. Te Schumannove resonance (SR), poimenovane po svojem odkritelju, poganjajo harmonizirajoči utrip za življenje v našem svetu.” – Eric Thompson

Mati Zemlja skrbi za svoje otroke.

Frekvence hrbtenice

V starih časih so številni terapevti uporabljali frekvence za zdravljenje ljudi, pri čemer je šlo za glasbeno terapijo. …

Bolečina

Kaj je bolečina? Bolečina je splošen izraz, ki opisuje neprijetne občutke v telesu. Nastane zaradi aktivacije živčnega …

Urogenitalni trakt & Prostata

V trebušni votlini se poleg številnih drugih organov nahajajo tudi organi urogenitalnega trakta. Sem prištevamo organe …