Zgodovina Zapperja

Sodobna zgodovina bioelektrične medicine in uporaba električne energije v zdravljenju se začne z znanstvenikom Royalom Raymondom Rifejem, ki je s pomočjo optičnega mikroskopa edini na svetu (1933) videl obnašanje patogenega organizma, ko je bil izpostavljen električnemu udaru / sevanju določene frekvence. Ugotovil je, da ima vsak patogeni organizem svojo značilno frekvenco, pri kateri razpade (MOR-Mortal Oscillatory Rate) in da se lahko ti patogeni uničijo z delovanjem teh frekvenc na človeško telo. Uporabil je posebej izdelane cevi, napolnjene z mešanico plina, ki je oddajal sevanje določenega spektra frekvenc, z namenom odstranitve patogenih organizmov.

V svojih raziskavah pri bolnikih z rakom je Rife imel pomembne uspehe. Kasneje je George Lakhovsky izumil podobno napravo, le da je namesto cevi s plinom uporabil posebej zasnovane tuljave.

Rife-a so preganjali, njegov edinstven mikroskop je bil uničen, sam pa je ostal brez sredstev za nadaljnje raziskave. V petdesetih letih prejšnjega stoletja sta se John Crane in John Marsh odločila, da namesto sevalnih plinskih cevi, ki jih je uporabljal dr. Rife v svoji prvotni zasnovi, uporabita navadne kovinske diske, ki bi jih pacient lahko držal v rokah. Ta preprosta zamenjava je delovala bolje od pričakovanj, hkrati pa je vsakomur omogočila izdelavo lastne naprave s preprosto kombinacijo običajnega frekvenčnega generatorja in para kovinskih palic. Ta naprava je bila predhodnica današnjih Zapperjev.

Z električnimi frekvenčnimi generatorji se je ukvarjal tudi Nikola Tesla. Živel je dolgo in zdravo življenje ter imel ogromno energije in volje za svoje revolucionarno raziskovalno delo. Tudi Henry Moray je v svojih proizvodnih obratih za proizvodnjo električne energije uporabil cevi, polnjene s plinom. Kasneje je ugotovil, da so njegove cevi ugodno vplivale na zdravje ljudi.

Na podlagi Rife-jevega uspeha so v novejši zgodovini različni inovatorji načrtovali svoje zapperje. Najbolj znana je dr. Hulda Clark, ki je v svojih knjigah podrobno opisala, kako se uspešno spopasti s paraziti in kako ohranjati zdravje. Skoraj vsi današnji zapperji temeljijo na njenih raziskavah in izkušnjah.

Jacques Arsene d’Arsonval

Georges Lakhovsky

Dr. Royal Raymond Rife