Bakrene ali karbonske ročke?

Bakrene ali karbonske ročke?

Prejeli smo veliko vaših vprašanj v zvezi z uporabo ročk pri Zapperju-Pro. Imamo na voljo le bakrene ročke? Zakaj ne ponudimo tudi karbonskih? So boljše bakrene ali karbonske ročke?

V tem članku bomo odgovorili na zgoraj omenjene dileme. Pri uporabi kateregakoli zapperja je za prenos frekvenc v telo potrebno uporabljati snovi, ki so elektroprevodne. Če bomo uporabili snovi, ki ne prevajajo elektrike, učinka ne bo. Boljša kot je prevodnost neke snovi, boljši je učinek.

Električna prevodnost, specifična električna prevodnost ali specifična prevodnost (oznaka σ) je recipročna vrednost specifične upornostiMednarodni sistem enot predpisuje zanjo izpeljano enoto S/m ali Ω-1 m-1, v praktični rabi so še druge izpeljane enote, kot npr. m/Ω mm².

Oglejmo si tabelo električne prevodnosti različnih snovi pri 20 ° C po vrstnem redu od najbolj do najmanj prevodne:

SNOVElektrična prevodnost (10.E6 Siemens/m)
Srebro62,10
Baker58,70
Zlato44,20
Aluminij36,90
Molibden18,70
Cink16,60
Litij10,80
Medenina15,90
Nikelj14,30
Jeklo10,10
Paladij9,50
Platinij9,30
Volfram8,90
Kositer8,70
Bron7,40
Karbonsko jeklo5,90
Karbon5,90
Svinec4,70
Titan2,40
Nerjaveče jeklo 316L EN1.44041,32
Nerjaveče jeklo 304 EN1.43011,37
Nerjaveče jeklo 310 EN1.48411,28
Živo srebro1,10

Iz tabele je razvidno, da je najbolj prevodna snov srebro, takoj za njim je baker, sledijo pa zlato, aluminij… Vidimo, da je karbon daleč v drugi polovici tabele s približno 10x manjšo prevodnostjo od bakra. Vprašajte se, zakaj se pri električni napeljavi uporablja baker in ne karkoli drugega. Baker ima odlično prevodnost in je cenejši od srebra.

Vsekakor drži, da so karbonske ročke obstojnejše od bakrenih. Vendar pa so zgoraj navedeni razlogi zadosten razlog, da pri Zapperju-Pro uporabljamo bakrene ročke, ki jih ovijemo tudi v mokre nogavičke. Na ta način še dodatno povečamo prevodnost, hkrati pa preprečimo, da bi uporabnik občutil hladen baker. Spoj med kablom in ročko je za odličen stik preko vtikača, brez kakršnihkoli krokodilčkov.

Pri suhem setu (elektroprevodne rokavice, nogavice, zapestnice in kolenski stezniki) pa so uporabljene srebrne nitke. To pomeni, da je prevodnost izredno dobra (glej tabelo), hkrati pa ni nobenega občutka hladu. Še več, Zapper-Pro ima dva enakovredna izhoda, zato bomo z uporabo nogavic in rokavic hkrati celo podvojili učinek frekvenčne terapije.

1 Comment

 • Jana

  Preizkusila sem tako bakrene kot karbonske ročke. Potrdim lahko, da bakrene res kmalu oksidirajo in niso več tako lepe na pogled, vendar pa se patino zelo enostavno očisti. Ne drži, da te ročke ohladijo roke, niti oblečene v mokro blago, niti brez tega. Karbonske ročke pa so res lepše, vendar pa sem ugotovila, da je učinek precej slabši oz. moč frekvence je manjša. Ali je to zaradi prevodnosti, pa ne vem.. jaz ugotavljam samo po svojem občutku. Je pa pomembno, da so ročke – ene ali druge – trdno pritrjene na kabel s primernimi vtikači, torej ne s krokodilčki, ki ves čas padajo dol.

 • Write a Comment

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  Solfeggio Frekvence – Klepet ob kavi

  Duhovni blagoslov lestvice Solfeggio frekvenc Vse okoli nas, celotno vesolje, vključno z nami vibrira na določenih frekvencah. …

  Duhovni blagoslov lestvice Solfeggio frekvenc

  Nova oddaja o Zapperju-Pro in F-Genu z naslovom "Duhovni blagoslov Solfeggio frekvenc" že na našem youtube kanalu. https://youtu.be/skcKv67kCxM …

  Vse, kar morate vedeti o vnetju

  Vnetje je del obrambnega mehanizma telesa in ima vlogo v procesu zdravljenja. Ko telo zazna vsiljivca, sproži biološki …