FORUMI ZAPPER-PRO.si

In obiskovalec v fokusu: VI!

Globalni, v prihodnost usmerjeni in pomemben forum za vsakodnevno prakso. Forumi so vznemirljiv dodatek k spletni strani Zapper-Pro.si. Od zdravstvene informatike in medicinske tehnologije do laboratorijske medicine in zdravstvene industrije ter nenazadnje do povsem vsakdanjih nasvetov, forumi ponujajo izmenjavo izkušenj in praktično predstavitev uporabe različnih pristopov k zdravemu slogu življenja.

Notifications
Clear all

Atrijska fibrilacija, luskavica

7 Objave
3 Uporabniki
0 Likes
1,392 Ogledi
Objave: 4
Topic starter
(@goran)
New Member
Prisoten od: 3 leta ago

Pozdravljeni

Imam vprasanje v zvezi uporabe naprave zapper in sices v zvezi dveh bolezni, atrijska fibrilacija in luskavica. Za Luskavico uporabljam napravo ze vec kot pol leta v povprecju 5-6 x na teden, 1 x dnevno, za atrijsko fibrilacijo pa vec kot 4 mesece, v povprecju 6x na teden, 1-2 x dnevno. Po vsem casu ne opazam nobenih sprememb, stanje se ne izboljsuje, pri luskavici je stanje kar umirjeno, torej se ne siri kot sem prej, atrijska fibrilacija- aritmija pa je nespremenjeno stanje, torej ni boljse nic, kvecjemu slabse. Zanima me kaj delam narobe oz.zakaj se stanje ne izboljsuje po tolkem casu. Hvala za odgovor

 

lp

Goran

6 Replies
Doc
Objave: 14
 Doc
(@doc)
Active Member
Prisoten od: 3 leta ago

Pozdravljeni g.Goran,

nič niste napisali o vaši starosti in načinu življenja, ki ga živite, zato vam bom skušal odgovoriti povsem na splošno in morda se boste našli vmes med vrsticami.

Pri atrijski fibrilaciji gre za nepravilno krčenje atrijev (preddvorov), kar se pokaže kot neredni srčni utrip s spreminjajočo se, običajno povišano frekvenco. Nastane zaradi nenormalnega načina prevajanja električnega impulza v zgornji polovici srca (preddvorih), zaradi česar krčenje zgornje in spodnje polovice srca ni več usklajeno. Glavni dejavnik tveganja za atrijsko fibrilacijo je starost, drugi dejavniki pa so še: povečan krvni tlak (arterijska hipertenzija), srčno popuščanje, ishemična bolezen srca, okvare srčnih zaklopk, pljučne bolezni (KOPB), obstruktivna spalna bolezen (apneja), sladkorna bolezen, okužba, prekomerno aktivna ščitnica, debelost, alkohol, telesna neaktivnost. Absolutno se je treba izogibati stresu in preiti na primerno prehrano (ena od primernih je sredozemska dieta). Atrijsko fibrilacijo lahko povzročijo tudi določena zdravila, steroidi in podobno.

Predlagam vam obisk vašega osebnega zdravnika, potreben je ultrazvočni pregled srca in laboratorijske preiskave krvi.

Pomoč s frekvencami deluje na dolgi rok, pri čemer pa je potrebno čimbolj odstraniti vzrok nastalih težav, sicer ne boste imeli učinka, ker bo nek dejavnik vedno premagal pomoč. Primer: če ste predebeli in nimate primerne prehrane, poleg tega pa še spijete preveć kave, morda uživate ali ste uživali steroide, vam morda ščitnica ne deluje dobro... potem boste s frekvencami le vzdrževali stanje, verjetno pa še to ne. Zato je potrebno odkriti vzrok. Če je to stres, potem ga bo treba toliko zmanjšati, da bodo frekvence prišle do izraza, če so to težave s ščitnico, bo morda potrebno dodati še kaj za to... Obstajajo pa seveda tudi zdravila, kot so antiaritmiki, beta-blokatorji...

Tudi luskavica ima določene vzroke za nastanek, med katerimi je ponovno tudi stres. Drugi vzroki so lahko še kajenje, alkohol, prehrana, alergije, nekatera zdravila... med poglavitnimi dejavniki za nastanek luskavice pa je tudi pretirano dejaven imunski sistem... Morda bi dodali frekvence za bolezni imunskega sistema?

Enako kot pri atrijski fibrilaciji je potrebno tudi tu odkriti vzrok vaših težav in delati tudi na tem s frekvencami ali pa po uradni medicini.

Skratka, da ponovim: pomoč z zapperjem pri opisanih težavah je pomoč na dolgi rok pod pogojem, da se se doda še frekvence za vzroke težav in da se odstrani oz. spremeni dejavnike, ki so v vaši moči.

Reply
3 Replies
(@goran)
Prisoten od: 3 leta ago

New Member
Objave: 4

pozdrav

hvala za odgovor. Dodajam pomankljive podatke.

star sem 40 let, aktivni sportnik ze od osnovne sole, opravljen uz srca, obremenitveni test, kontrola scitnice, ...uz normalen, izvid kardiologa nadpovprecno aerobno zmogljivo srce, scitnica bp prav tako scitniski hormoni so ok. Tablete proti strjevanju krvi sem jemal po posegu ekv?? Upam da sem se prav izrazil ampak mi je kardiolog predpisal da neham saj nisem inel tezav. Imam povisan pritisk, to pa je vse od tezav s srcem kateri bi naj bilo vzrok. Povisan pritisk je posledica stresa. Res pa je da sem pod stresom ze nekaj casa ampak kdo ni v tem casu. Verjamem da ce bi bil budist in meditiral vsak dan bi bil miren in brez tezav ampak tempo zivljenja zal to ne dovoljuje. Luskavica kot sem rekel je od lani manj intenzivna ampak je pa se vedno prisotna. 
mislim da sem napisal bistvo, zato me zanima katero frekvenco dodat. 

hvala

Reply
(@goran)
Prisoten od: 3 leta ago

New Member
Objave: 4

Aja bi pa se mogoce dodal

pritisk imam nekje 118/76 in to pred tableto, zakaj so me zaceli zdravit od pritiska nevem, danes predvidevam da imajo aparat zanic. Moj pulz pa se giblje zjutraj med 45-55. Sem bodybuilder, res da sem pred casom jemal steroide, zdaj pa jemljem 250 mg testosterona na 8 dni, hornonska terapija saj je moj naraven testo med 5-6, torej cisto spodaj in me bolijo bradavice ce ne jemljem umetno. Kolko sam studiram te zadeve pa vem da je nizki testo pri moskemu velik problem, ne samo za srce, tudi za prostato in razpolozenje nasplosno. Zato je edina tezava pri tem stres. Moj nacin zivljenja je vec kot zdrav. V omari ne manjka niti en vitamin, niti en mineral anitoksidant ali karkoli. 
hvala 

lp

Reply
Doc
 Doc
(@doc)
Prisoten od: 3 leta ago

Active Member
Objave: 14

@goran Na tem forumu sem že zapisal, da sem zdravnik splošne in družinske medicine v enem izmed zdravstvenih domov. Verjemite, da niste ne prvi, ne zadnji 30, 40 ali 45 letnik, ki je prišel k meni v ordinacijo s takšnimi težavami, kot jih imate vi. Telo povprečnega moškega, starega 21-45 let, proizvede 2,5-11 mg testosterona na dan, od tega se ga za mišično rast in razvoj porabi le 1-3%. Večina moških, ki posega po umetnih hormonih to dela zaradi videza, se pravi večjih mišic. Poudarjam, da nikoli nikomur ne bi priporočal jemanja steroidov... v osnovi gre tu za hormon, podoben testosteronu. Steroidi okrepijo proteinsko sintezo v celicah in s tem rast celičnega tkiva, predvsem v mišičnem tkivu. Z mojega vidika je edini dovoljen zdravstveni primer jemanja steroidov takrat, ko skušajo strokovnjaki zmanjšati izgubljanje mišične mase bolnika, pa še to le pod strogim zdravniškim nadzorom. Steroidi povzročajo škodo v telesu - Dva glavna stranska učinka sta povečana raven slabega holesterola in višji krvni pritisk. Dodajmo še stres, pa smo tam, kjer ne želimo biti. Vse to pelje v težave s srcem in ožiljem. Da je današnji čas in tempo življenja pač tako kot je, ne bi smel biti izgovor, če želite narediti nekaj zase. Za začetek bi si bilo dobro vzeti vsaj pol ure na dan za meditacijo. Pravite, da vam v omari ne manjka noben vitamin, mineral... Ste morda pregledali in preštudirali deklaracije? So vsi ti prehranski dodatki umetni ali naravni, so določeni elementi v karbonatni ali citratni obliki, vsebujejo sladila? Naj povem še to, da atrijsko fibrilacijo marsikdo opazi šele takrat, ko se stanje že precej poslabša, dotlej pa meni, da je vse ok. Predlagam vam torej pregled vseh vaših dodatkov, ki jih uživate in obisk pri zdravniku - z njim se pogovorite o jemanju testosterona..., priporočam pa tudi vsakodnevno meditacijo - iz dneva v dan bo šlo lažje. Kar pa se frekvenc tiče, dodajte frekvence za dvig imunskega sistema, razstrupljanje (detox) in morda še uravnavanje čaker. Vaše primarno delo je namreč očistiti telo in um raznih strupov, ki so se vam nabrali v toku življenja.

Reply
Pika
Objave: 10
 Pika
(@pika)
Active Member
Prisoten od: 3 leta ago

Bi še jaz dodala stavek ali dva... vnašanje umetnih substanc (ki so se že izkazale kot škodljive) v telo, je zelo neodgovorno. Že tako ali tako preko okolja in s hrano ter vodo v telo dobimo ogromno strupov... Zato bi tudi jaz rekla, da je v vašem primeru potrebno očistiti telo. Zapper z različnimi frekvencami/programi definitivno ima to moč, kar lahko iz izkušenj zatrdim tudi sama - Zapper-Pro uporablja cela naša družina. Poleg povsem naravnih frekvenčnih terapij pa je zase potrebno narediti še kaj na področju prehrane, gibanja, meditacije...

Reply
1 Reply
(@goran)
Prisoten od: 3 leta ago

New Member
Objave: 4

hvala obema za mnenje, odgovore...da dodam gospa, moja prehrana verjemite da je bolj zdrava od marsikoga, moj holesterol je v nulo kljub steroidom, mnenje dveh kardiologov je bilo da nadaljujem s testosteronom saj je za mosko telo bolje umetno kot prenizko (primer kolega ko ga je infarkt je dobil testosteron od doktorja), za detox telesa imam zeolit, tationil (glutation) verjetno cujete prvic, doktor bo zadevo sigurno poznal, moji treningi so v povprecju 7x tedensko po 2 uri zadnjih 30 let, srce nadpovprecno zmogljivo, uz srca bp, pulz med 45-55, pritisk 112/75(danes zjutraj),...vec nebom nakladal 🙂 zato res hvala za vase mnenje, ampak kar se tice zdravega nacina zivljenja sem preprican, da lahko dam jaz vam kako koristno informacijo v zvezi prehrane (bil tudi tekmovalec v bodybuildingu in prehrano ter treninge imam v malem prstu/sem namrec bivsi trener v fitnes centrih,...:) hvala se enkrat obema za mnenja pa lep dan obema 🙂 

Reply
Deli:

Ne odgovarjamo za vsebino komentarjev in mnenj, ki jih objavljajo obiskovalci spletne strani in foruma zapper-pro.si. Objavljeni zapisi so osebna mnenja, izkušnje in komentarji obiskovalcev te strani.