FORUMI ZAPPER-PRO.si

In obiskovalec v fokusu: VI!

Globalni, v prihodnost usmerjeni in pomemben forum za vsakodnevno prakso. Forumi so vznemirljiv dodatek k spletni strani Zapper-Pro.si. Od zdravstvene informatike in medicinske tehnologije do laboratorijske medicine in zdravstvene industrije ter nenazadnje do povsem vsakdanjih nasvetov, forumi ponujajo izmenjavo izkušenj in praktično predstavitev uporabe različnih pristopov k zdravemu slogu življenja.

Notifications
Clear all

Cepljenje

4 Objave
4 Uporabniki
0 Reactions
1,354 Ogledi
terminator
Objave: 3
Topic starter
(@terminator)
New Member
Prisoten od: 3 leta ago

Prosim za mnenje o cepljenju. Imate kakšne izkušnje, posledice? In tu ne mislim samo na korono, ampak tudi na vsa ostala obvezna in neobvezna cepljenja... sicer zdaj tako ali tako ni primeren čas za potovanja, ampak vseeno: tisti, ki potujete: ste se pred potovanjem cepili proti boleznim, ki so prisotne v državi, kamor ste šli? Npr. hepatitis A in B za v Afriko, Južno Ameriko, pa tifus in rumena mrzlica...

3 Replies
terapevt
Objave: 3
(@terapevt)
New Member
Prisoten od: 3 leta ago

Cepljenja, kakršnakoli že, bi morala biti prostovoljna. Dostopne bi morale biti vse informacije, tako o pozitivnih učinkih cepiv, kot tudi o stranskih učinkih. Na podlagi vsega pa bi se moral vsak sam odločiti, če se bo cepil. Kdor se želi, naj se cepi. Tudi če greš v neko državo, kjer nekaj razsaja, je prav da dobiš informacije, odločitev bi pa morala biti tvoja.

Reply
Objave: 2
 lipa
(@lipa)
New Member
Prisoten od: 3 leta ago

Prosim za informacijo o vaših izkušnjah s cepljenjem proti koroni... Pred kratkim sem se sama cepila, prav tako moj partner in tudi najini starši. Nihče od nas doslej ni bil resneje bolan in tudi cepivo z izjemo pri partnerju ni povzročilo nič posebnega. Partnerja pa je tri dni po cepljenju začela boleti glava, počutil se je izredno slabo, kar je trajalo skoraj cel teden. Zdaj se sprašujem, če je to posledica cepljenja ali pa bi vseeno prišlo do tega... verjetno ne bom nikoli vedela, saj ostali smo bili ok.

Reply
Objave: 9
(@thomas)
Active Member
Prisoten od: 2 leta ago

Tema cepljenja je aktualnejša, kot bi si lahko predstavljali. Pocepitvene komplikacije niso tiste, ki se pojavljajo takoj po cepljenju. Bistveno bolj so aktualna pocepitvena žarišča, ki se sicer oblikujejo takoj po cepljenju, na svojo prisotnost pa opozorijo šele nekaj tednov ali celo mesecev po prejemu cepiva. Odziv na cepljenje ni odvisen od starosti in spola. Bistveno večji vpliv ima stanje imunskega sistema in kvaliteta imunskega odziva. Pri imunsko močnejših cepljenih pocepitvena žarišča v razmeroma kratkem času postopno izzvenijo. Pri imunsko šibkejših in osebah s pridruženimi obolenji ter bolniki na terapijah, ki slabijo funkcijo imunskega odziva pa pocepitvena žarišča postopno postajajo vse bolj aktivna in največ težav se pojavlja na možganih, pljučih, srcu, jetri in ledvicah. Če k temu prištejemo še mikrokapilarne trombotične zaplete (ki najbolj prizadenejo tiste, ki so preboleli in bili cepljeni). Vsi vzroki za tovrstne zaplete niso znani (nekateri velik pomen pripisujejo grafen oksidom, ki jih medicinska stroka popolnoma negira), dejstvo pa je, da se pocepitveni zapleti rešujejo z glutathionom, astaxantinom, cinkom in melatoninom. Mikrokapilarni trombotični zapleti pa se rešujejo z oljem črne kumine, čajem klinčkov, kurkumo v kombinaciji z oljem in poprom. Uporaba teh preparatov je kontraindicirana v primeru uporabe antikoagulantov, zato je pri celi zadevi potrebno nekaj previdnosti. 

Reply
Deli:

Ne odgovarjamo za vsebino komentarjev in mnenj, ki jih objavljajo obiskovalci spletne strani in foruma zapper-pro.si. Objavljeni zapisi so osebna mnenja, izkušnje in komentarji obiskovalcev te strani.