FORUMI ZAPPER-PRO.si

In obiskovalec v fokusu: VI!

Globalni, v prihodnost usmerjeni in pomemben forum za vsakodnevno prakso. Forumi so vznemirljiv dodatek k spletni strani Zapper-Pro.si. Od zdravstvene informatike in medicinske tehnologije do laboratorijske medicine in zdravstvene industrije ter nenazadnje do povsem vsakdanjih nasvetov, forumi ponujajo izmenjavo izkušenj in praktično predstavitev uporabe različnih pristopov k zdravemu slogu življenja.

Notifications
Clear all

Krvne skupine in prehrana

3 Objave
3 Uporabniki
0 Reactions
2,391 Ogledi
Objave: 2
 lipa
Topic starter
(@lipa)
New Member
Prisoten od: 3 leta ago

Pozdravljeni, zanima me vaše mnenje o prehrani, vezani na razlike med krvnimi skupinami. Sama imam krvno skupino A+, zaradi česar naj bi bila zame primernejša vegetarijanska prehrana. Jem sicer vse, res pa opažam, da se po mesu ne počutim najbolje. Je torej kaj na teh dietah po krvnih skupinah ali ne?

2 Replies
Doc
Objave: 15
 Doc
(@doc)
Active Member
Prisoten od: 3 leta ago

Teorija, zasnovana s strani ameriškega zdravnika in naravnega zdravilca Petra D'Adama znanstveno ni dokazana. Glede na prisotnost antigenov na površini rdečih krvničk se kri klasificira na različne krvne skupine in sisteme krvnih skupin. Tako poznamo že več kot 300 krvnih skupin. Omenjena dieta pa temelji na razvrstitvi krvnih skupin iz sistema AB0. Bolj zanesljivo je to, da so ljudje z različnimi krvnimi skupinami dovzetnejše za različne bolezni - o tem lahko preberete na spletu. Z gotovostjo lahko rečem, da je marsikdo s pravilnim načinom prehranjevanja svoje (telesno in duševno) zdravje dvignil na višji nivo in to ne glede na to ali je za osnovo uporabil teorijo o prehrani glede na krvne skupine ali katerokoli drugo. Ne glede na to, ali teorija o prehrani glede na krvne skupine drži ali ne (oz. recimo raje, da niti ni pomembno, v kolikšni meri drži), pa je dobra stran, da tisti, ki se s tem resno začnejo ukvarjati in raziskovati svet prehrane, najdejo in ugotovijo marsikaj, kar pripomore k njihovemu zdravju. Ugotovijo, kaj pri njih pripomore k boljšemu ali slabšemu počutju, pri kateri prehrani imajo boljšo ali slabšo prehrano, po čem imajo veliko energije in po čem so zaspani itd. itd.

Reply
Objave: 9
(@thomas)
Active Member
Prisoten od: 2 leta ago

Prehrana je neskončna tema, ki ima svoje zagovornike tako med LCHF, KETO, LowCarb, Paleo, Montignac, Atkinson, ločevalno, krvne skupine, presnojedsko, vegansko, vegetarijansko, Dr. Schulze in še kakšnih deset desetin drugih različic. Doc svetuje opazovanje samega sebe in ugotavljanje, kaj od vsega je tisto, kar pri nas povzroča boljše razpoloženje, boljši spanec, manjšo dovzetnost na zunanje čustvene dražljaje, kvalitetnejše in redno izločanje. Takšna samoanaliza je po moje za neuke posameznike pretežka naloga, zato je v takšnem primeru najbolje poiskati pomoč strokovnjaka. Analiza vplivov nutrientov je naloga, ki je vezana na ugotavljanja večdnevnega (nekaj mesecev) vzorca vzrokov in posledic. Brez natančnega beleženja najpomembnejših analitičnih parametrov na dolgi rok je samoanaliza neizvedljiva. Na tem področju je malo kvalitetnih svetovalcev, kar je velika škoda, predvsem za resnične iskalce optimalnih okoliščin za ohranjanje, izboljševanje ali vračanje zdravja. Prehrana, gibanje in skrb za zmanjševanje akumulacije stresa so namreč tri osnovne komponente, na katere imamo neposreden vpliv. Vse večji pomen pa po moje v tem času dobiva postopek detoksikacije, o katerem se veliko govori, dejansko pa se na tem področju zaradi neznanja dela več škode kot koristi. Razstrupljanje je neizogibni postopek vsake terapije, a v okolju, kakršno je naše, je detoksikacija postala eden izmed pogojev ne samo zdravljenja ampak tudi preveniranja najtežjih oblik sodobnih bolezni. 

Reply
Deli:

Ne odgovarjamo za vsebino komentarjev in mnenj, ki jih objavljajo obiskovalci spletne strani in foruma zapper-pro.si. Objavljeni zapisi so osebna mnenja, izkušnje in komentarji obiskovalcev te strani.