FORUMI ZAPPER-PRO.si

In obiskovalec v fokusu: VI!

Globalni, v prihodnost usmerjeni in pomemben forum za vsakodnevno prakso. Forumi so vznemirljiv dodatek k spletni strani Zapper-Pro.si. Od zdravstvene informatike in medicinske tehnologije do laboratorijske medicine in zdravstvene industrije ter nenazadnje do povsem vsakdanjih nasvetov, forumi ponujajo izmenjavo izkušenj in praktično predstavitev uporabe različnih pristopov k zdravemu slogu življenja.

Notifications
Clear all

Želodčne bolečine

8 Objave
7 Uporabniki
0 Likes
2,236 Ogledi
Objave: 1
Topic starter
(@simpson)
New Member
Prisoten od: 3 leta ago

Že vrsto let trpim zaradi želodčnih bolečin, za katere moj osebni zdravnik vedno pravi, da so posledica sindroma razdražljivega črevesja. Včasih bolečin nekaj mesecev ni, potem pa se spet pojavijo. V zadnjem času pa se dogaja, da grem zvečer spat (počutje je ok), nato pa me sredi noči zbudijo bolečine, ki trajajo nekje do 10. ure dopoldan, potem pa počasi ponehajo. Zvečer se cikel ponovi...

Vsak predlog ali nasvet, kako se rešiti tega, kaj bi mi pomagalo, bo dobrodošel. Hvala

7 Replies
Doc
Objave: 15
 Doc
(@doc)
Active Member
Prisoten od: 3 leta ago

Iz napisanega sklepam, da ima vaš zdravnik prav. Sklepam, da ste opravili vse druge preiskave, ki bi lahko potrdile ali ovrgle celiakijo, vnetno črevesno bolezen ali celo raka debelega črevesa. Skoraj zagotovo gre zato za IBS - irritable bowel syndrom oz. sindrom iritabilnega kolona. Značilnost je pojavljanje različnih simptomov dlje časa, tudi več let, kar se je pokazalo tudi v vašem primeru. Žal nimamo specifičnega zdravila, ki bi IBS ozdravilo. Običajno se priporoča sprememba prehrane - povečanje vnosa topnih vlaknin ter izogibanje sladkorju in glutenu. Možen vzrok IBS-a so tudi psihosomatske motnje. Glede na vse napisano, priporočam da se obrnete tudi na alternativo, vsekakor bi vam frekvenčna terapija lahko pomagala vsaj olajšati situacijo.

Reply
1 Reply
marcus
Admin
(@marcus)
Prisoten od: 5 let ago

Administrator
Objave: 22

@doc glede na vaš odgovor, dodajamo frekvence iz ETDFL:

Debelo črevo, razdražljivo 30 Hz, 410 Hz, 620 Hz, 970 Hz, 7.500 Hz, 25.750 Hz, 87.500 Hz, 480.000 Hz, 525.290 Hz, 825.000 Hz

Reply
Objave: 2
 jana
(@jana)
New Member
Prisoten od: 3 leta ago

Sama sem imela podobne težave, ki so prav tako trajale več let. Naredila sem veliko spremembo predvsem glede prehrane - prešla sem na popolno veganstvo. Vendar pa stvar sploh ni enostavna... potrebno je ogromno preštudirati in preizkusiti, sicer boste hitro trpeli zaradi pomanjkanja določenih snovi... No, danes težav s prebavo (želodcem in podobno) nimam več.

Reply
Objave: 5
(@ivana)
Active Member
Prisoten od: 3 leta ago

Prijateljica je bolečine v želodcu rešila s prehrano po ajurvedi. Ajurvedski zdravnik je ugotovil, da so te bolečine odraz kroničnega vnetja jeter in ji svetoval prehrano glede na njen tip- došo in glede na težave.

Tudi sama se že 5 let prehranjujem po ajurvedi in sem zelo zadovoljna. Rešila sem že kar nekaj zdr. izzivov. Seveda pa ne gre čez noč. Sprva je sprememba prehrane kar izziv, kasneje postane navada, saj vidiš rezultate: povsem spremenjen jezik, nohti, umiritev bolečega osteoartritisa na prstih rok, boljša prebava; še vedno imam zdaj normalno delujočo ščitnico, ki naj bi bila že pod radioaktivnim jodom....

Zelo dobro se mi je izkazala tudi frekvenčna terapija, osteopat...

Reply
2 Replies
 jovi
(@jovi)
Prisoten od: 3 leta ago

Active Member
Objave: 6

@ivana Vas smem vprašat, kje bi dobila več tistih pravih konkretnih informacij o ajurvedski prehrani?

Reply
(@ivana)
Prisoten od: 3 leta ago

Active Member
Objave: 5

@jovi v knjigah ali pri ajurvedskem zdravniku

Reply
Objave: 2
Customer
(@valerija-kustor)
New Member
Prisoten od: 2 leta ago

Najbrž sem pozna, ampak vseeno: obstaja preprost preparat proti IBS, to je Luvos Heilerde (Luvos Healing Earth). Jaz sem uporablajal inačico proti bolečinam v želodcu in so izginile, čeprav s Fosfalugelom niso. Povezava: https://www.luvos.net/Areas-of-therapy/natural-remedy-against-irritable-bowel-syndrome-(IBS).

Reply
Deli:

Ne odgovarjamo za vsebino komentarjev in mnenj, ki jih objavljajo obiskovalci spletne strani in foruma zapper-pro.si. Objavljeni zapisi so osebna mnenja, izkušnje in komentarji obiskovalcev te strani.